Hangi tip yazılım projelerine yatırım yapmalıyım?

Herkese merhaba,

En çok sorulan sorulardan birini bugün cevaplamak istedim.

Yazılım konusunda son zamanlarda çok sorulan üstüne düşünülen konulardan biri herhalde bu konu.

Öncelikle son zamanlarda en çok değer kazanan yazılım projelerini birkaç tipe ayırıyorum ve bu konuda düşünmenizi istiyorum

Son yaşadığımız pandemi süreci ile beraber herşey dijitalleşmeye başladı ve herkes işini online hallediyor. Bu süreçte eticaret satışları , online oyunlar, sosyal medya ve youtube izlenmeleri patlama yaptı. Bu kolay kolayda sona erecek gibi görünmüyor.

1 – Eticaret: Bu konuda tabi en güzel şey dijital ürünler satmak. Kargo vs uğraşmak istemiyorsanız dijital satılabilecek ürünler bulabilirsiniz. Firma kurup, kargo edilebilir ürünler satacaksanız bu uğraşa değer diyorsanız o zaman tabiki her zaman eticaret güzel bir seçenek ve bu trend bundan sonra artarak devam edecek. Her ürünün dijital bir mağazası olmak zorunda.

Bu kapsmda eticarete yönelik şu projeler akla geliyor.

1.a: Kendi eticaret sitenizi ve mobil uygulamalarınızı yapıp geleceğe hazır hale gelmek.

1.b: Eticaret yapanlara yönelik saas projeleri yapmak. Örneğin ödeme sistemlerini kolaylaştıran çözümler sunmak eticaret yapanlara.

1.c: Kolay eticaret sitesi ve mobil uygulama yapan bir altyapı oluşturmak ve saas olarak abonelikli satmak. Bu sayede herkes kolay eticarete başlayabilsin.

2 – Oyun: Oyun sektörü hiç bitmeyen ve hızla trendi yükselen bir sektör. Bu konuda geç kalmış sayılmazsınız. Sadece iyi bir oyun fikri bulup sonra kurguyu netleştirip bu konuda bir bilen kişiye danışıp bu sektöre adım atabilirsiniz. Oyununuz tüm dünyada tutulursa uygulama içi satınalma ve reklamdan çok güzel para kazanabilirsiniz.

3. – Youtube: Youtube son zamanda çok popüler oldu ve artık websitelerinden birşey okumak yerine herkes herşeyi youtube dan öğreniyor. Sizde youtube da video ve içerik hazırlamaya yönelik saas projeleri yapabilirsiniz. Bugün herkes en kolay ve güzel youtube videosu nasıl hazırlarım bunları düşünüyor.

4 – Sosyal Medya: Sosyal medyayı artık kullanmayan ve nimetlerinden faydalanmayan kalmadı. Bu yüzden sosyal medya da insanların işini kolaylaştıracak saas projeleri düşünebilirsiniz.

5 – Arkadaşlık uygulamaları: Bu konuda aslında hiç bitmeyecek ve günümüzde asosyalleşen toplulumuz sayesinde giderek artacak trendlerden biri. Herkes online buluşuyor ve tanışıyor. Bu durumda bu konuya yatırım yapmak da iyi kazançlar getirebilir.

6. – Güvenlik ve gizlilik üzerine uygulamalar: Biliyorsunuz bu kadar online platformlarda bulunduğumuz süreçte en çok ihtiyaç olan konularda biride gizlilik ve güvenlik haline geldi. Bu konuda kişilerin online güvenliğini sağlayan vpn ve proxy servisleri sunabilirsiniz.

7: Belli bir sektöre veya konuya yönelik saas projeler: Bu çok geniş bir konu ama şöyle anlatmaya çalışayım. Armut com gibi herşeyi yapan sistemler yerine sadece ingilizce öğretmenleri, yada diyetisyenleri ve hizmetlerini içeren portal çözümleri sunabilirsiniz. Örneğin tüm eve servise gelenleri biraraya getiren hem son kullanıcın hizmet alacağı hem servis verenlerin üye olacağı bir proje geliştirebilirsiniz.

Aklıma gelen diğer konular olursa eklemeye devam edeceğim. Şimdilik bu kadar özet bilgi yeterli sanıyorum. Umarım biraz düşünmenize yardımcı olmuşumdur.